Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences

Noutati

Ultimele noutati din industria tamplariei uPVC

Ce este sticla Low-E și ce o face eficientă din punct de vedere energetic?

Ce este sticla Low-E și ce o face eficientă din punct de vedere energetic?

Ce este sticla low-e si cum face o fereastra eficienta energetic

Când vine vorba de ferestre, tipul de sticlă pe care îl alegeți este un aspect critic. Experții estimează că 70 la sută din pierderea de energie are loc la ferestre și uși și că 90 la sută din pierderea de căldură la ferestre are loc prin geam.

Eficiența energetică este importantă, dar limbajul poate fi foarte confuz atunci când cercetăm diferite tipuri de sticlă eficientă din punct de vedere energetic. În această postare, vom explica ce este o fereastră Low-E, de ce este eficientă din punct de vedere energetic, diferitele tipuri de acoperiri Low-E și care este cea mai bună pentru zona în care locuiți.

Ce este o sticlă Low-E și ce o face eficientă din punct de vedere energetic?

Sticla Low-E, sau cu emisivitate scăzută, a fost creată pentru a minimiza cantitatea de lumină infraroșie și ultravioletă care trece prin sticlă, fără a minimiza cantitatea de lumină care pătrunde în casa ta. Ferestrele din sticlă Low-E au un strat microscopic subțire care este transparent și reflectă căldura. Învelișul este chiar mai subțire decât părul uman! Acoperirile Low-E mențin temperatura din casa ta constantă, reflectând temperaturile interioare înapoi în interior.

Potrivit standardelor tehnologice, există mai mulți factori utilizați pentru a măsura eficacitatea sticlei cu acoperiri Low-E:

  • Coeficientul de creștere a căldurii solare (SHGC): Aceasta este fracțiunea radiației solare incidente care este admisă prin fereastră. Aceasta poate fi direct transmisă și absorbită, fie radiată spre interior.
  • Valoare U: Aceasta este evaluarea care este acordată unei ferestre în funcție de cât de multă pierdere de căldură permite.
  • Transmisia luminii vizibile (VLT): Măsoară cât de multă lumină vizibilă trece prin sticlă.
  • Câștig de lumină față de solar: raportul dintre transmisia luminii vizibile a ferestrei și coeficientul de câștig solar.

Tipuri de acoperiri Low-E

  • Acoperiri pasive Low-E (acoperire dură): Acoperirile pasive Low-E sunt fabricate folosind procesul pirolitic, care creează o acoperire pirolitică. Acoperirea este apoi aplicată pe panglica de sticlă în timp ce este produsă pe linia de plutire, ceea ce face ca stratul să se „topeze” cu suprafața fierbinte a sticlei. Această fuziune creează o legătură puternică, sau „acoperire tare”, care este foarte durabilă.
  • Acoperiri cu emisii scăzute de control solar (acoperire soft): Acoperirile cu emisii scăzute de control solar sunt fabricate utilizând procesul de depunere prin vapori prin pulverizare prin magnetron (MSVD), ceea ce înseamnă că stratul este aplicat offline pe sticla pre-tăiată într-o cameră de vid la temperatura camerei. Această acoperire, care este denumită și „acoperire moale sau soft”, trebuie să fie sigilată într-o sticlă izolată (IG) sau o unitate laminată. Stratul moale are emisivitate mai mică și performanță superioară de control solar. Această acoperire oferă cel mai performant control solar.

Ce tip de sticlă de acoperire cu emisii reduse este cel mai bun pentru clima mea?

Nu sunteți sigur ce tip de sticlă Low-E este cel mai potrivit pentru dvs.? Înainte de a vă decide, este important să luați în considerare clima zonei dvs.:

Dacă locuiți într-o climă extrem de rece, sticla Low-E cu strat dur poate fi o opțiune pentru dvs., deoarece permite o parte din energia infraroșie a undelor scurte a soarelui să treacă prin sticlă. Acest lucru vă ajută să vă încălziți casa în timpul iernii și permite sticlei să reflecte energia termică interioară cu unde lungi înapoi în interior.

Cu toate acestea, dacă trăiești într-un climat rece până la cald, sticla Low-E cu strat soft este cea mai bună, deoarece oferă o protecție UV mai bună și are o valoare U generală mai bună. Stratul soft Low-E reflectă, de asemenea, aerul cald și rece înapoi în camera dvs., în loc să-i permită să se scurgă afară.

Când încercați să decideți care stil, dimensiune și design de fereastră sunt cele mai bune pentru casa dvs., este, de asemenea, foarte important să luați în considerare ce tip de sticlă ar funcționa cel mai bine. Acoperirile cu emisii scăzute joacă un rol esențial în performanța ferestrelor dvs., vă pot economisi bani la costurile cu energie și pot reduce drastic decolorarea mobilierului și a decorului prin blocarea razelor UV. Ferestrele comercializate de Natema Plast sunt realizate cu o varietate de opțiuni de sticlă de înaltă performanță, eficiente din punct de vedere energetic, care vă pot satisface performanța energetică și nevoile bugetare.

Image
ADRESA
Str. Trandafirilor, Nr.10
Com. Valea Mare, Jud. Valcea
Email
contact(at)natema.ro
natemaplast(at)yahoo.com
Image
Telefon

+40 762 604 611
+40 791 199 888